HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2014.11.07. 12:03 viktorianus

Törvénytelen webáruházat működtet a Fidesz?

Van egy webáruház hazánkban, ami a törvényi előírásoknak szinte semmiben nem felel meg. A webáruházat (vélhetőleg) a Fidesz működteti. Azért gondolom, hogy a törvényesség bajnokai üzemeltetik, mert a http://www.fidesz.hu/webshop/ internetes címen érhető el, és fideszes pólókat, bögréket, és más szir-szarokat árulnak.

Kép forrása: fidesz.hu/webshop

Íme hat pontban, hogy milyen feltételeknek nem felel meg az említett webáruház.

1. Nincs megadva, hogy ki üzemelteti a webáruházat, mik a webáruház elérhetőségei, mi a webáruház adószáma, ki a webáruház vezetője, stb. Így nem tudhatja meg a vásárló, hogy kivel kerül szerződéses kapcsolatba, ha egy bögrét megrendel.

2. A webáruházhoz nem tartozik ÁSZF. Van ugyan egy ún. Üzletszabályzat, de az abban foglaltak köszönő viszonyban sincsenek a törvény által előírtakkal. Ráadásul erre az üzletszabályzatra csak akkor lehet rábukkanni, ha az ember már megpakolta a kosarát, és eljutott az elhatározásig, hogy megrendeli az abban lévőket. Az üzletszabályzat sem nevesíti, hogy kivel kerül szerződéses kapcsolatba a vásárló.

3. A webáruház mélyen hallgat arról, hogy a vásárlónak a termék átvételétől számítva 14 napja van arra, hogy a megrendelésétől (indoklás nélkül) elálljon. Ezzel szemben a korábban említett "üzletszabályzat" nagy kegyesen megengedi, hogy a megrendelés elküldésétől számított 24 órán belül (!) elállhat a vásárló a rendeléstől...

4. A webáruház nem tájékoztat arról sem, hogy miként kezelik a vásárló adatait. Nincs adatkezelési elv, nincs megadva az adatkezelési nyilvántartási szám sem.

5. A házhozszállítás díját nem tudhatja meg a vásárló. Nincs erről előzetes tájékoztatás, sem pedig a megrendelés folyamán nem derül ki. Csak egy utalás van arra, hogy a "mindenkori postai díjszabásnak megfelelően"...

6. A vásárlónak nem kell egyértelmű nyilatkozatot tennie arról, hogy tudja, hogy a megrendelés elküldése fizetési kötelezettséggel jár.

Így működtet egy webáruházat egy olyan szervezet, amely (elméletileg) arra jött létre, hogy az emberei törvényeket hozzanak. Amikre aztán nagy ívben szarhatnak.

Ráadásul a magyar (a magyar!) helyesírással is hadilábon állnak, amikor következetesen "web áruháznak" nevezik az oldalt az "üzletszabályzatban". De mondjuk ez utóbbi nem baj, mert hülyének lenni alkotmányos (most már alaptörvényi) alapjog.

49 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr176874579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szex-erkölcs lesz a Fidesznek is a vége 2014.11.08. 06:37:07

  SZDSZ lefekszik az MSZP-vel, a komcsikkal = Fidesz lefekszik a papokkal, vagy ha más úgy jobban érti, akkor a klérussal. Tehát mindkét párt azzal feküdt össze lepedőt gyűrni és szexelni egy ágyba és egy kormányba, akit előtte gyűlölt és erkölcstelen...

Trackback: Fidesz már nincs. Felfalta önmagát. 2014.11.08. 06:36:45

  Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. Ahogyan MSZMP-nek, éppen úgy Fidesznek, ma már csak az utódpártja létezik. A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivál...

Trackback: Kötelező-e a postaláda? 2014.11.08. 05:59:44

  Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Sandor 2014.11.07. 14:15:45

Állampogárság is vehető ?
Akciósan mennyi ?
Talán még egy fidesz-logós kisbalta is érdekelne.
Csak a fidesz !!!!

István Tamasi 2014.11.07. 14:34:23

@H.Sandor:
Trafik, termőföld, erősen használt adóhivatali vezető biztosan kapható.

mikimackó 2014.11.07. 15:48:18

viktorianus! amíg ezt lekörmölted, írhattál volna egy feljelentést vidaildinek címezve !

cenzuratroll bosszanto 2014.11.07. 16:01:17

fidesz = törvénytelenség
fidesz = maffia
fidesz = csalás
fidesz = hazugságok
fidesz = mutyi
fidesz = bűnözők

fidesz = az emberiség szemete

AzAkiAkiAz 2014.11.07. 16:05:25

fideszes wc kefe van???

program készítő 2014.11.07. 16:29:53

Szavazatért ingyen adják,de miért webshop a neve?,engem ingyen maximum a profilos wcpapír érdekelne,mindennapi használatra.

Dor B. Zoltán 2014.11.07. 16:51:54

@cenzuratroll bosszanto: Minden szavad arany! Mélyen egyetértek!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 17:07:46

Ez tényleg borzasztó!

Lesz tünti, hogy mondjon le a kormány?

Szelid sunmalac 2014.11.07. 17:14:37

@polyvinyl: de cafolni azert nem tudod es valahol legbelul erzed, hogy ez gaz. Csak egy mocskos kis gerinctelen gyoker troll vagy.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 18:09:35

@Szelid sunmalac:

Nem is akartam cáfolni, olyannyira nem, hogy meg se néztem az oldalt. Csak a posztban írtakra kommenteltem.

Te meg vigyázz magadra, mert ha minden szaron így feltúráztatod magad, egyszer megüt a guta.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.07. 18:15:05

ilyen előirások a webshopokra nem léteznek

istvankah 2014.11.07. 19:36:13

orbanisztánban az lenne csoda,ha valami úgy műkődne,ahogy a Nagykönyvben le van írva!A csákmáté sajnálhatja,hogy nem ma él!A regnáló kurmány már minden szintet meglépett,ami egy Normálisabb országban a nép haragját kivívta volna!Valóban a Bírkák népe lett a Szép Magyarország?

blagolf 2014.11.07. 20:32:08

Orbán Viktor alakú szarkupacot nem is lehet venni. :( Nem baj, mindjárt csinálok egyet.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 20:36:05

@efi:

Szerintem se számít egy pártként bejegyzett - és a NAV felé is pártként elszámoló - szevezet honlapján elérhető, kizárólag a saját reklámanyagaikat érintő rendelési lehetőség kereskedelmi tevékenységnek, amire az e-kereskedelmi törvény vonatkozna.

Akkor számítana annak, ha a webshopot kereskedelmi végzettséggel, profitszerző céllal működtetné valaki, akinek a NAV-nál egyéni vállalkozóként, vagy cégtulajként TEVÉKENYSÉGI KÖRE a bizbazokkal való kereskedés.

Ez szerintem inkább olyasmi lehet, hogy ha támogatod a Fideszt X pénzzel, akkor az X pénzhez tartozó szóróajándékot elküldjük neked úgy, hogy a postaköltség téged terhel.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 20:43:11

@polyvinyl:
@efi:

Hálistennek csak kifelejtettem azt, hogy ez _szerintem_ nem kereskedés, hanem ADOMÁNYGYŰJTÉS, amely során az adomány összegét a bizbazok bekerülési költsége és a megrendelő által utalt összeg különbözete teszi ki.

2014.11.07. 20:49:35

@polyvinyl: Másokat ugyanezér milliókra büntetnek.
Amúgy abba belegondoltál már te szerencsétlen, hogy állítólag a szociknak azért kellett menniük, mert szétlopták az országot, de a fideszhez képest ők csak műkedvelő piti zsebtolvajok voltak? Ráadásul ezek nem egyszer zsarolással, erőszakkal nem a közösből (államkassza), hanem közvetlenül az emberek zsebéből veszik ki a pénzt (pl. manyup).

@eßemfaßom meg áll: Ne röhögtess. Hány fideszes szarságot vizsgáltak ki érdemben 2010 óta? Érdemben, tehát nem a NAV féle kétnapos és a Szíjjártó elleni sohamegnemtörtént vagyonosodásira gondolok.

@Tiszteltetem Brüsszelet: A fidesz azért olyan, amilyen, mert a magadfajták a szavazói. És mielőtt örülni kezdenél, ez nem dícséret volt.

2014.11.07. 20:58:24

@polyvinyl: "ez _szerintem_ nem kereskedés"
Pénzért lehet venni náluk dolgokat. Tudod, mint egy webáruházban, meg nem web-, hanem hagyományos áruházban, meg a piacon. De végülis, ha a fidesz csinálja, akkor biztos nem kereskedés, mert rájuk valahogy soha nem vonatkoznak a törvények.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 20:58:51

@Ylim:

Szerintem más pártokat se büntetnek milliókra, ha számlákkal igazolt eredetű szóróajándékokat osztogatnak, hogy a szimpatizánsaik pénzbeli adományait megköszönjék.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.07. 21:09:06

@Ylim: 'A fidesz azért olyan, amilyen, mert a magadfajták a szavazói. '

-egész európában minden párt arról álmodik nedveset, hogy olyan legyen mint a fidesz.

-kivéve a hazai bolsilibsiket, akik erről nem is álmodhatnak

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 21:19:40

@Ylim:

Megpróbálom neked más irányból is megvilágítani, mi a különbség a kereskedés között, és aközött az egyéb lehetőségek között, amelyek során te pénzt adsz, a másik fél bizbazt ad cserébe, de mégse számít kereskedésnek az interakció.

Vegyünk például egy céllövöldést. A céllövöldés tevékenysége szerint nem kereskedő, hanem mutatványos. Abból él, hogy 100 forintot kér lövésenként azoktól, akik "meg szeretnék venni" a bizbazokat olyan módon, hogy ki szeretnék lövöldözni a hurkapálcákat a pléhlemezre felszurkált bizbazok alól, hogy hazavihessék a bizbazokat.

Az egyik bizbaz egy pálcán van, a másik kettőn, a harmadik meg három pálcán. Van, aki 100 forintért haza tudja vinni az egy pálcára felszúrt bizbazt, míg másnak ugyanaz a bizbaz akár 600 forintjában is benne van.

Mondhatjuk-e azt, hogy a céllövöldés KERESKEDIK a bizbazokkal?

Mehet-e panaszra a céllövöldés ellen az, aki 600 forintért "vett meg" tőle egy ugyanolyan bizbazt, mint amilyet a céllövöldés az előtte lövöldözőnek mindössze 100 forintért "adott el"?

Nem mehet, hiszen hiába adott az egyik fél pénzt, és kapott érte bizbazt, mégse számít kereskedésnek a dolog.

eßemfaßom meg áll 2014.11.07. 21:27:30

@polyvinyl: szerintem meg szimplán elbaszták. Ha egy oldalon a webshop felirat alatt pénzért terméket lehet vásárolni akkor az webshop amire az e-kereskedelmi szabályok vonatkoznak.

Ez nem céllövölde, hanem webshop. Pénzért ad terméket.

Kár ezt megpróbálni kimagyarázni, ez egy hiba, amiért jár a szankció.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 21:35:19

@eßemfaßom meg áll:

A Vaterán is mindenki pénzért ad terméket, mégse kereskedőként jelentkezik be a NAV-hoz egyik se.

A kérdés adóügyi és könyvelési kérdés. Egy pártnak (vagy alapítványnak, közhasznú szervezetnek, stb) bizonyára van lehetősége rá, hogy ezen a módon is gyűjtsön adományokat, anélkül, hogy a tevékenysége kereskedelmi tevékenységnek minősülne.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 22:10:46

@eßemfaßom meg áll:

Na, megnéztem közelebbről is.

Abban valóban hibásak, hogy nincs kitéve az adatvédelmi nyilvántartási számuk, és az is necces lehet, hogy az adatvédelmet elintézik azzal, hogy HA a mailcímedet megadod, AZZAL hozzájárulsz ahhoz, hogy a megadott személyes adataidat (így, többes számban!) kezeljék, amíg ezt a megadott mailcímre írva vissza nem vonod.

Szerintem mondjuk ennél sokkal nagyobb gáz, hogy akár a honlap, akár a webshop BÁRMELYIK oldalát töltöd le, a kód Title sorában MINDIG a "Fidesz frakció" információ olvasható. El nem tudom képzelni, hogy miért gondolják, hogy ez így jó :D

eßemfaßom meg áll 2014.11.07. 22:18:47

@polyvinyl: A vatera piactér nem webáruház. A fidesz webáruház meg webáruház és kb minden hiányzik róla ami miatt egy webáruházat szekálni szokik (egyébként teljes joggal) a hatóság.

eßemfaßom meg áll 2014.11.07. 22:22:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Beütöttem hogy
www.webaruhaz.hu/

basszus ugyanazok az észrevételek igazak."

lapozz le alulra, azon ott van linkelve minden ami kell egy webáruháznak és amiből semmi nincs a fidesznél feltüntetve.

A fidesz gagyiboltja el van baszva, ez akkor is így van ha egy vérbolsi hívja rá fel a figyelmet.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.07. 22:39:17

@eßemfaßom meg áll:

Egy webáruház nem attól lesz webáruház, hogy kiírják rá, hogy webáruház, pláne nem attól, hogy egy webáruház-szoftver működteti, hanem attól lesz webáruház, hogy az üzemeltetője kereskedő, vagy olyan vállalkozó, akinek a tevékenységi körei között szerepel bizonyos termékek (saját könyv, CD, DVD, letölthető PDF, szerzői jogi védelem alá tartozó saját fotók, grafikák, zenék, stb) profitorientált célú adásvétele.

Én továbbra is arra tippelnék, hogy a csereügyletet nem kereskedelmi tevékenységként, hanem adományozáshoz kapcsolódó ügyletként kezelik - már csak amiatt is, hogy ne kelljen utána ÁFÁ-t fizetni. Persze az is lehet, hogy nem.

A poszter igazán beletolhatott volna a minimális rendelési összegnek megfelelően egy ezrest egy oknyomozó projektbe, hogy lássuk, ki üzemelteti a webshopot, ha nem a Fidesz, és mit tartalmaz a számla, vagy az egyéb elismervény, amit kap az ügyletről. A Jókai utcában ennyit talán még össze tudtak volna rá dobni :D

A slendrián módon kezelt adatvédelmi kérdéseket meg valóban rendbe kellene tenni.

P.Freddy 2014.11.08. 00:49:25

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"egész európában minden párt arról álmodik nedveset, hogy olyan legyen mint a fidesz."

Te megad is igazolod Kertész Ákost: lehet, hogy ugyanennyi seggfej idiótáról álmodik minden párt, de a birkabarmok sűreje sajnos ide koncentrálódott, a Kárpát-medencébe, a legvegyesebb genetikai állományú népbe.

Mint te is, magyarok, akik kivetkőzve magukból, Orbán bélsárára rendezkedtek be, és elszakadtva a józan észtől becsukott és ökölbe szorult aggyal azt hiszitek, hogy másfélmillió birkalétetek jó annak a nyolc és félmilliónak, akik között teleszarjátok az ország udvarát.

Fedup Sári 2014.11.08. 00:53:46

@polyvinyl: Na persze, en meg barkit eluthetek autoval, mert ram nem ervenyes a KRESZ, hiszen nincs jogositvanyom.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2014.11.08. 06:59:06

Jó találat, jogos.

@AzAkiAkiAz: vécékefe nincs, de orbános vécépapír van: mutyipapir.hu

akira2 2014.11.08. 07:36:34

@polyvinyl:
"Egy webáruház nem attól lesz webáruház, hogy kiírják rá, hogy webáruház, pláne nem attól, hogy egy webáruház-szoftver működteti, hanem attól lesz webáruház, hogy az üzemeltetője kereskedő, vagy olyan vállalkozó, akinek a tevékenységi körei között szerepel bizonyos termékek (saját könyv, CD, DVD, letölthető PDF, szerzői jogi védelem alá tartozó saját fotók, grafikák, zenék, stb) profitorientált célú adásvétele."

Aha, tehát nem attól lesz webáruház, hogy ezt írják ki, hanem attól, hogy a tevékenységébe föl van-e véve ez a tevékenység (kereskedő vagy webáruház üzemeltetés)

Szerintem ezek itt formai dolgok, amiről beszéltek, a lényeg az, hogy pénz ellenében árut (akár ajándéktárgyat vagy emléktárgyat) árul.A fidesz maga is azt hiszi, hogy webáruházat üzemeltet, hiszen egy olyan url-en érhető el, hogy .../webáruház és nem pedig ..../adománygyűjtés. Persze ha átírnák az urtl-t, attól még ez webáruház maradna....

Ez az egész fidesz-webáruház pont olyan fércmunka, mint bármi, amit a fidesz vezette kurmány csinál - kivéve a szavatszerzésnek álcázott, a félhülyék (és sajnos az értelmesebbek) módszeres és szándékos megtévesztése. Mert azt el kell ismerni, hogy profin csinálják. De ez szintén nem dicséret.

toportyánzsóti 2014.11.08. 07:56:35

Angyali oldal nem csak a focihoz analfabéta hanem minden máshoz amit nem moszkvai futtatóik diktálnak.Most hogy amerika és érdekbarátok megunták a homoerotikus pávatáncost nagy jövő nem vár rájuk.

2014.11.08. 08:06:07

PErsze kommentelni lehet, de mi lenne ha tömegesen egyenként felnyomnánk a fogyasztóvédelemnél erre hivatkozva? Én a próba kedvéért megteszem :) Ha más nem, lesz belőle egy hangzatos cikk ahogy visszadobják hivatkozva arra hogy nincs itt semmi látnivaló :)

T mint T 2014.11.08. 08:41:03

@polyvinyl: milyen erdekes felvetes! Akkor az Okotarsat miert ugy szamoltatjak el, mintha bank lenne?

to:rppapa 2014.11.08. 09:17:56

1 tek. WC papír rendel!

to:rppapa 2014.11.08. 09:24:26

@polyvinyl Te nemcsak hülye vagy, de szorgalmasan bizonygatod is.

eßemfaßom meg áll 2014.11.08. 09:29:30

@polyvinyl: te kit akarsz hülyének nézni?

mekkora ötlet már, mondjuk egy Ósan hírdetés:

"Hipercserebereközpontjainkban nem folytatunk kereskedelmet, hanem termékeket cserélünk készpénzre így önnek nem nem kell áfát fizetnie és mindent olcsóbban tudunk önnel cserélni, hiszen nem kell megfelelnünk a kereskedelem szabályainak.

Térjen be hozzánk cserélni. Eurót a mindenkori hivatalos MNB árfolyamon számolunk be a cserealapba"

eßemfaßom meg áll 2014.11.08. 09:40:35

@polyvinyl: Egyébként ott bukik az egész adományozós elméleted, hogy van a webáruházuk ahol lehet pénzért dolgokat vásárolni és van egy "adakozom" oldal a támogatás különböző módjairól
www.fidesz.hu/tamogatas/
és (nem)meglepő módon ott nem szerepel, hogy "pénzbeli támogatást nyújthat a webáruházonkon keresztül ahol a pénzbeli támogatásáért összeghez kötötten választható cseretárgyat kap"

eßemfaßom meg áll 2014.11.08. 10:24:22

Mellesleg az előző dizájnu fidesz.hu-n is volt már webshop, ott sokkal kevésbé volt hiányos

web.archive.org/web/20110125232256/http://fidesz.hu/index.php?Shop&Cikk=62664

És hogy a webáruházat adománygyűjtő oldalnak tartották-e 2011-ben:

"Általános üzleti feltételek

A Fidesz Termékek Boltja webáruházban a vásárló az alábbi üzletszabályzatot a vásárláskor kitöltött megrendelő űrlap elküldésével elfogadja, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. A vásárló kijelenti, hogy a megrendelés elküldésekor kitöltendő megrendelő űrlapon megadott adatai a valóságnak megfelelnek, egyben tudomásul veszi, hogy valótlan adat megadása miatt felmerülő károkért felelősséggel tartozik. A webáruház üzemeltetője a vásárlás során a vásárló által elkövetett tévedésekért felelősséget nem vállal.

Árak

A Fidesz Termékek Boltja webáruházban feltüntetett árak bruttó kiskereskedelmi fogyasztói árak, melyek tartalmazzák az általános forgalmi adót (áfa). Az árak nem tartalmazzák a csomagolási és postázási költségeket. "

lifelike 2014.11.08. 10:58:35

rohadjon meg a fidesz

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.08. 11:00:59

Ott van, hogy Fidesz, ami egy bejegyzett párt.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.08. 11:33:02

@eßemfaßom meg áll:

Igen, ez így nagyon vicces, de EZT azok a bizonyos libsi adócsaló, "baráti alapon" palacsintát osztogatók teszik, a pénzt "becsületkasszába" kérve, akikkel nemrég tele volt az Origo, a HVG meg az Index, akik azért álcázzák a kereskedelmi tevékenységet privát babazsúrnak, hogy ne kelljen a bevételük után LEPAPÍROZVA, lekönyvelve se munkabért, se ÁFÁ-t, se SZJA-t, se járulékot fizetni.

Én úgy tudom, egy kereskedelmi vállalkozásnál nehezen megoldható, hogy fogyasztói ár helyett adományokat gyűjtsön, míg egy párt, egy alapítvány, egy nonprofit szervezet simán megteheti, hogy a SAJÁT létezését népszerűsítő szóróajándékot (kulcstartót, bögrét, pólót, stb.) ad annak, aki az adományával hozzájárul a működési költségekhez.

A fentebb említett palacsintázóról ugye senki nem hiszi el, hogy nem profitorientált kifőzdeként működnek, hanem a barátaikat lepik meg édességgel némi apróért cserébe.

Míg egy UNICEF képeslaptömbről simán elhiszed, hogy a pénz, amit adsz érte, nem vételár, hanem adomány, ami - a költségek levonása után - segélyezésre megy.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.11.08. 12:42:04

@polyvinyl: Ezt a kereskedelmi végzettséget honnan szoptad? Nekem 2 hét múlva indul a webshopom, de semmilyen végzettségem nincs hozzá (minek) akkor ezek szerint az én webshopom sem számít majd webshopnak, nyugodtan leszarhatom a törvényeket? :)

A támogatós érved is baromság. Én a webshop mellett egy blogot és Youtube-csatornát is fogok majd működtetni a boltban kapható termékekről. Akkor én is mondhatom, hogy a bevételem valójában támogatás, ami a blog és a videók készítésére megy majd, úgymint stúdiófelszerelés, kamera, miegymás? (Ami történetesen igaz is, kár, hogy nekem nem hiszi majd el a NAV, mert nem vagyok Fidesz.)

eßemfaßom meg áll 2014.11.08. 12:43:07

@polyvinyl: Jóemberbazmeg, ott van az adományozás modja külön oldalon, még a linket is kikerestem neked, miért nem lehet elfogadni, hogy a fidesz webfejlesztője is képes elbaszni valamit? 2012-ig ott voltak a szükséges információk, megnézheted a webarchives-en, a dizájnváltás begyalulta, remélem valakit pofánbasznak érte mert nem kellene ilyen magas labdákat feladni a bolsiknak.

P.Freddy 2014.11.08. 13:24:58

@// Gery Greyhound:

"kár, hogy nekem nem hiszi majd el a NAV, mert nem vagyok Fidesz"

Bűnözőknek nem adózunk :)
süti beállítások módosítása