HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2015.03.27. 21:25 viktorianus

Lásson tisztán Quaestor ügyben!

Néhány fejben talán picit összekuszálódhattak az események, ezért most vázolom, hogy konkrétan mi történt.

A Quaestor csődbe ment, mert a Gyurcsány-kormány semmilyen törvényt nem hozott a keményen dolgozó kisemberek védelmében. Így történhetett meg, hogy a Bajnai kormány a teljes magánnyugdíjpénztári vagyont államosította, miután eltőzsdézték azokat a brókerek - Gyurcsány Ferenc útmutatásai alapján.

Az, hogy a Quaestor egyáltalán nem ment csődbe, csakis a jelenlegi kormánynak, és szeretett vezetőjének, valamint a Békemenetnek köszönhető. A miniszterelnök már 2013. szeptember 7-én szólt Szijjártó Péternek, aki levelet kapott Tarsoly Csabától 2014. december 16-án, melyben kifejtette, hogy egy tértivevényes levélben jelezte Matolcsy úr felé, hogy várhatóan 2009. augusztus 15. és 18. között nem fog csődbe menni a Quaestor. Nos ezt a levelet kapta meg 1989. január 7-én Orbán Viktor, aki azonnal eldöntötte, hogy a szovjet csapatokat egyedül kell kizavarnia az országból. Természetesen már akkor tudta, hogy ez Brüsszel ellenállásába fog ütközni, de Orgován Béla azonnal megnyugtatta a miniszterelnököt, hogy hajlandó átvenni két-három napra a kormányzást, mert a válságmenedzseléshez ért a legjobban.

Szijjártó Péter - szülői segítséggel - már másnap kivette a külügyminisztérium állampapírjait a Quaestortól. Az így megmenekített közpénzt egy ismert gázszerelőnél nyitott számlán helyezte el - a keleti nyitás jegyében. Ezen a napon a miniszter háza nem növekedett, sőt: zsugorodott három négyzetmétert.

A bennfentes kereskedelemről szóló balliberális, kommenyista vádakról meg csak annyit: nagyon melléfogott a bukott baloldal, hiszen semmilyen közpénz sem volt a Quaestor számláin. Utoljára 2008-ban fialtatta ott a teljes éves állami költségvetést Gyurcsány Ferenc, 17 napon keresztül. Ennek kamataiból vásárolta meg (strómanon keresztül) a sukorói stadion helyének kijelölt földterületet, mely mind a mai napig az ö nevén van.

Tarsoly Csaba 2010-ben az SZDSZ színeiben indult a választáson, és be is jutott: így szerzett egyéni mandátumot, mint Nagykároly képviselője. Tarsoly urat sem Szijjártó Péter, sem pedig G. Orbán Viktor egyáltalán nem ismeri, soha nem is ismerte, és a jövőben sem kívánják megismerni. Tarsoly úr viszont közösen üzemeltet egy lángossütő bódét Simicska Lajossal, a keszthelyi mólón. Erre a büfére 2006-ban Gyurcsány Ferenc adott pénzt, az állami költségvetés rendkívüli tartalékaiból. Gyurcsány és Tarsoly barátsága egyébként is 1993-ra nyúlik vissza, amikor is a bukott miniszterelnök egy foci meccsen ismerte meg Tarsolyt. Orgován Béla mutatta be őket egymásnak, aki akkoriban még csak az EBRD egyik aligazgatója volt. (Fontos megjegyezni, hogy Kaja Ibrahimot is Orgován Béla mutatta be Simicska Lajosnak, de ennek a Quaestor ügy szempontjából nincs igazán jelentősége.)

A Quaestornál vezetett számlán elhelyezett minisztériumi vagyon már csak azért sem volt veszélyben, mert tulajdonképpen egy állampapír-számláról van szó, és így az teljesen független a Quaestor vagyoni helyzetétől. És mivel nem volt semmilyen veszélyben, hát ezért kellett sürgősen kivenni. Ezt bizonyítja az is, hogy nem állampapírt kapott vissza a minisztérium, hanem pénzt.

Ja, hogy a vő-jelölt? Fatális véletlen. Sok férfival előfordul az életében, hogy átmenetileg vőjelölti státuszba kerül. Idővel ez így, vagy úgy de elmúlik. Egy ilyen ügyben előfordulhat egy ilyen fatális véletlen - de szerencsére ez nem jellemző. A lényeg, hogy a Facebookról eltűnt a közös fotó, így az ügy ésszerűen megoldódott.

Vegyük észre: az ügyben Deutsch Tamás még nem szólalt meg: hallgat. De térjünk vissza az elmúlt hetek eseményeire.

Az alábbi hivatalos közlemény soha (hangsúlyozom: soha) nem látott napvilágot, pedig az ügy minden apró részletét megvilágítja:
Orbán Viktor, amikor megtudta, hogy a Quaestor csődbe fog menni, azonnal szólt, hogy nehogy baj legyen, így már jóval azelőtt, hogy tudta volna, hogy nincs csődben a brókercég, már jelezte a minisztereinek, hogy azokat a pénzeket, melyeket a mindent eltőzsdéző brókereknél helyeztek el magas kamatra, azonnal, de legkésőbb két órán belül, mert ha nem, akkor a csőd kockázatának maximuma miatt nem tudja vállalni a felelősség áthárításának lehetőségét, különös tekintettel Tarsoly Csabára, és Lichtenstein területi egységének megőrzése céljából, valamint a CÖF által kiadott közleményben foglaltakra való különös tekintettel, nem lesz hajlandó olyan pénzek felett diszponálni, melyek állampapírok formájában, vagy azok felett, és ennél fogva gyakorlatilag a kockázati minimum legaljának a szintjét sem ütik meg, miközben persze nem szabad megfeletkezni a balliberálisok pénzügyi ármánykodásai során kialakult helyzet súlyosságából kifolyólag, a keményen dolgozó kisemberek megtakarításait eltőzsdéző sztárbrókerek elszámoltatását célzó új jogszabály megalkotásának eredményeit bemutató kis asztalok elhelyezésének fontosságáról, főleg annak tudatában, hogy Szijjártó Péter nem tehető felelőssé a rá leselkedő veszélyek elhárításában végzett elévülhetetlen érdemek megszerzésében (vállvetve Orgován Bélával) - miközben persze nem szabad elhallgatnunk azt sem, hogy a bukott baloldal nem tanult a hibáiból, de a magyar nép nem felejtette el a tevékenységük miatt kialakult mérhetetlen keserűség és gyötrelem talaján elvetett magból kikelt országos korrupciót, melynek egyetlen letéteményese a Földön, az a megtestesült gonosz, vagyis: Gyurcsány Ferenc.
A magunk részéről ezzel az ügyet lezártnak tekintjük, és a jövőben a fagylaltozók sem lehetnek nyitva vasárnap.

Örülök, hogy segíthettem a tisztánlátás elérésében ebben a szövevényesnek tűnő, de amúgy roppant egyszerű ügyben..

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr887310154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2015.03.28. 07:41:21

Tisztelt viktorianus!

"Szijjártó Péter - szülői segítséggel - már másnap kivette a külügyminisztérium állampapírjait a Questortól." - készpénzfelvétel történt.

És egy kis adalék, hogy a klerikális reakció mit művel:
www.hetek.hu/belfold/200705/rend_a_lelke_mindennek
Bűnös összefonódás, amiből kimaradt: Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, a zemútnyócév?

István Tamasi 2015.03.28. 07:56:06

Tökéletesen leírja Szotyialista Mutyisztán működését.

Toportyán Zsóti 2015.03.28. 08:58:07

Kergekor arat a narancsbircák kűzűtt,amit manapság beadnak nekik szétcincálja a bucijukat,lajos médiavarázslata nélkől csak analfabéta tákmatyinak mutassa magát a 3 lépésre elűre gondolkodo csuti pocakmutyi.

Munchausen 2015.03.28. 09:35:37

Vajon mi lehet még a fidesz tarsolyában? Miért nincs még kint 2 millió ember a Kossuth téren, vagy aki kimenne az már mint a Trafalgar téren van?

netnepper 2015.03.28. 13:51:41

Köszönjük meg Orgován Viktor Jó Urunknak hogy minden erejével segíteni próbál ezen a bénultságba merevedett honon, amikor újabb és újabb erőteljes és zsigerig hatoló szúrásokkal igyekszik felébreszteni, egyúttal védekezésben összerántani kitartóan szendergő nemzetét.
Igazán nem lehet azt állítani, hogy nem próbál meg mindent. Akár kezében egy defibrilátorral a szívmegállásos beteg fölött küzdő az orvos.
Ámde mindhiába.
Mintha csak egy dögöt rugdalna. Meg se mozdul...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.28. 15:00:57

Egymás után dőlnek ki a fideszkomcsik által kitenyésztett oligarchák. Előbb Simicska, most meg ez a nem munka alapú Tarsoly haver.

A történet rém egyeszerü: Orbán felvette Tarsolyta a fideszkomcsi oligarcha tenyészetbe, az állam pénzét átadta neki.

Tarsoly Kvesztor meg felhasználta az állami pénzt a felhalmozott pénzügyi spekulációs lyukak betömésére. Hálából, hogy milliárdokkal segíti az állam a piramis játékát, áttolt 10, 20, 30 meg ki tudja hány milliót a legjobb haverjának Szíjártónak, hadd legyen pénze a 180 milliós luxus rezidáncara, ha netalán otthon fogadja a keleti diktátorokat. Kiss Szilárd meg szállította volna a kurvákat.

Aztán Tarsoly haver egy nap szólt Orbán gazdinak, hogy vége a történetnek, nincs is állampapírotok, de a pénzt valahogy visszaadom ha kell.

Így aztán a Felcsúti Látnok kiadta az utasítást, hogy minden fideszes fontos eftárs és a lóvá tett intézménye menekítse a pénzét március 9-ig, mert utána konyec, a maszop miatt be fog dőlni az oligarcha haver birodalma.

Tudományos libsizmus 2015.03.28. 15:11:52

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Ehhez az összeesküvés elmélethez képest 9/11 az semmi öregem.

dontaskmeblablabla 2015.03.28. 15:32:37

Igazi "minőségi" bejegyzés. Ha a kedves szerző már véleményt nyilvánít legalább a cég nevével lehetne tisztában...

Tudományos lopsizmus 2015.03.28. 15:56:37

@Tudományos libsizmus: Ehhez az összeesküvés elmélethez képest 9/11 az semmi öregem.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 16:19:48

@dunántúli gyerek: Mi van gyerek? Levegőt veszel Viktor ánuszának nyalása közben?

2015.03.28. 17:56:21

"Vegyük észre: az ügyben Deutsch Tamás még nem szólalt meg: hallgat."

Összetörhetett lelkileg: ő sem számított ekkora rablásra az Orbán bolsevik pártban.

Ma Baker 2015.03.28. 19:21:40

Őrület, hogy mennyi bérfröcsögő gyűlt itt össze a napokban a kommentelők között, akik figyelmen kívül hagyják a tényeket.
A tények:
-végbemegy a pénzintézeteknél a liberálisok által erőltetett dereguláció, hogy ne lehessen hatékonyan ellenőrizni a brókercégeket
-tizenévet sikkasztgat a buda cash
-sokéve gyanús, hogy a quaestor be fog dőlni
-Amikor 5éves rendes ellenőrzésre kerül a sor, a Gyurcsány kormány futni hagyja a Buda cash-t, az Orbán kormány az első adandó alkalommal elkaszálja
-Ezután Varga Mihály minden médiumon keresztül kürtöli, hogy nem feltétlen biztonságos brókercégnek adni a pénzt, jobb helye lenne annak államkötvényben
-a ballib média Vargát próbálja hitelteleníteni és röhög, hogy miért is lenne olyan biztonságos a magyar államkötvény
-Orbán kiveteti a közpénzt a quaestorból MIUTÁN minden médiában elmondta Varga, hogy nem biztonságosak a brókercégek
-a Quaestor bedől
-A ballib média azokra próbálja kenni a balhét, akik amint lehetett felgöngyölítették az ügyet, megmentették a közpénzt és szóltak, hogy senki pénze nincs jó helyen a brókercégeknél
Teljesen logikus.....

anonymand 2015.03.28. 19:40:58

@Ma Baker:

Igen tárgyszerű hozzászólásod ugyan tele van igaztalan állításokkal, most mégis kiemelnék egyet, demonstráció gyanánt.

"-Amikor 5éves rendes ellenőrzésre kerül a sor, a Gyurcsány kormány futni hagyja a Buda cash-t, az Orbán kormány az első adandó alkalommal elkaszálja" - fogalmazzunk finoman, tévedsz.
"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének H-JÉ-III-127/2013. számú határozata a
QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyrt. átfogó vizsgálatának felügyeleti
intézkedések alkalmazásával történő lezárásáról"
...
"A határozat a Ket. 73/A. § (1) bekezdésének c) pontja, valamint 73/A. § (3) bekezdése értelmében a közlés napjával jogerős.
Budapest, 2013. augusztus 29.
Dr. Gázmár Zoárd s.k.,
a PSZÁF alelnöke"
Forrás:
felugyelet.mnb.hu/data/cms2407899/keksz_8356630.pdf

Amúgy a megállapításod: "Őrület, hogy mennyi bérfröcsögő gyűlt itt össze a napokban a kommentelők között, akik figyelmen kívül hagyják a tényeket." igaz.
A legjobb élő példának itt vagy te.

Ma Baker 2015.03.28. 19:56:24

@anonymand:
Ne zavarjon, hogy én a buda cash-re írtam amit írtam, de azért gyalázkodj csak, mert úgy látom ez a hobid.

Egyébként már a linkelt dokumentum első megállapításánál: "Figyelmeztetem a
Társaságot, hogy legkésőbb 2013. október 31.
napjáig, illetőleg azt
követően folyamatosan teljesítse az alábbiakat:
1.
feleljen meg a kereskedési könyvében nyilvántartott pozíciók fedezéséhez szükséges
tőkekövetelmény számítására vonatkozó szabályoknak;" további tucat figyelmeztetés december 2.-ai határidővel.
Szóval frankón vegzálták a kvesztort, ahogy azt kellett.
Hol itt a gond? Mire akartál kilyukadni?

dunántúli gyerek 2015.03.28. 20:15:13

@anonymand: Ismét sikerült kiröhögtetned magad, gratula.

anonymand 2015.03.28. 20:23:56

@Ma Baker:

Nem zavar.
Mert a Buda Cash és a Quaestor az általatok "szocialista brókerbotránynak" aposztrofált ügyek egy és ugyanazon tőről fakadnak.
Ugyanaz az ellenőrző szerv (hatóság).
Az az szerv, amelyiknek már volt egy első alkalma, ugyi.
Tudom ez az "első alkalom" nem olyan első alkalom.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Quaestor egy öncsőd bejelentéssel indult, nem a hatósági vizsgálat eredménye a botrány (most a vezető leveleiről szó se essék, amelyek a briliáns vizsgálatot megelőzték).
Az első leírt betüdtől az utolsóig vagy igaztalant állítasz "tény" gyanánt, vagy csúsztatsz, elfeledkezel történtekről.
Nos ez a gond, ezekkel van bajom.
Azzal van bajom, hogy önmagaddal is ellentmondásba keveredsz.

"-tizenévet sikkasztgat a buda cash" - és tudom, hogy nem ugyanarról a két cégről van szó.
"Szóval frankón vegzálták a kvesztort, ahogy azt kellett." - olyan frankón, hogy a "szoci" ármányt (ami tizenéve folyik, öt éve ez a kormány regnál!) nem vették észre.
"Ahogy azt kellett."

"de azért gyalázkodj csak, mert úgy látom ez a hobid." - nem hobbim ugyan a gyalázkodás, de sebaj!
Összevetésként az én "gyalázkodásom":

1. "Igen tárgyszerű hozzászólásod ugyan tele van igaztalan állításokkal, most mégis kiemelnék egyet, demonstráció gyanánt."
2. "Amúgy a megállapításod: "Őrület, hogy mennyi bérfröcsögő gyűlt itt össze a napokban a kommentelők között, akik figyelmen kívül hagyják a tényeket." igaz.
A legjobb élő példának itt vagy te." - közbeiktatva saját szavaid.
Én úgy vélem, kiegészítve még egy "gyalázkodó" félmondatommal "- fogalmazzunk finoman, tévedsz.", hogy valóban tévedsz.
Persze tudom, hogy nincs olyan hívő aki belátná, hogy nincs igaza.
Sebaj!

anonymand 2015.03.28. 20:25:36

@dunántúli gyerek:

Örülök, hogy örömet okozhattam.
Persze nem ártana, ha te is végiggondolnád, hogy melyik alkalom is az első, stb.
További kellemes nevetgélést!

aronsatie 2015.03.28. 21:39:02

Milyen egyéb információ lehet, ellenőrzés tekintetében, releváns amellett, hogy tavaly novemberben az MNB, mint hatóság engedélyt adott a Quaestornak hetvenmilliárdos kötvénykibocsájtásra? Ha ellenőrizték a céget, akkor ezt az engedélyt nem adhatták volna ki. Ha meg nem ellenőrizték, akkor meg mi a fenének vannak egyáltalán?

conchita 2015.03.28. 21:50:14

@Ma Baker: És mondd csak hülyegyerek! 2014 novemberében melyik szerv is engedélyezte a kötvény kibocsátást?

anonymand 2015.03.29. 05:14:49

@conchita:

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének H-JÉ-III-127/2013. számú határozata a
QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyrt. átfogó vizsgálatának felügyeleti
intézkedések alkalmazásával történő lezárásáról" - átfogó vizsgálat után.
Elmagyaráznám néki, hogy mit is jelent "az első alkalom", a "kötelezően legalább öt évenként", stb. stb.
De ő inkább hisz a pávatáncnak, mit bármi másnak.
süti beállítások módosítása