HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2013.06.19. 21:31 viktorianus

Megvédjük az adóemelést!

Legyen béke, szabadság, egyetértés, nyár és főleg: el a kezekkel a tranzakciós-adó emeléstől!

Öt év telt el azóta, hogy szocialista kormányok idején bevezetett 300 ft-os vizitdíjat - a Fidesz hathatós segítségével - sikerült eltörölni. Öt év, melyből - istennek, és szeretett miniszterelnökünknek hála - három évet a Fidesz kormányzása jellemzett. Az elmúltháromévben eltörölték a (viszonylagosan és a ténylegesen is) jól keresők magasabb SZJA kulcsát. Lássuk be: ha nem törölték volna el, akkor most ezek a néprétegek éheznének. 2013 szenzációja a Nemzeti Rezsicsökkentés, mely tipikus esete annak, hogy valaki más farkával veri a csalánt: piaci szereplőket köteleznek arra, hogy csökkentsék az áraikat. Különösen ironikus, hogy még a számláikra is rá kell írni (naná, hogy narancssárga alapon), hogy mennyi engedményre kényszeríti őket a kormány.
Mondjuk a magyar számlázási szabályok elég szigorúak ugyan, de jelenleg (még) semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy alá meg piros mezőbe odaírják, hogy mennyi lenne a számla végösszege különadók és tranzakciós illetékek nélkül, illetve 25% áfával. De ezt nyilván nem teszik meg a szolgáltatók, mivel ők is érzik, hogy ez nem kompatibilis a Nemzeti Együttműködés Rendszerével.
Az elmúltháromévben viszont bevezetésre kerül 40 új adónem. Nem sok. Még a neveik is elférnek egy söralátéten. Kormányunk ezek közül a most duplájára emelte a tranzakciós díjat - nagyon helyesen. Ez egy olyan adónem, mely kellőképpen sújtja azokat, akiket amúgy a második SZJA kulcs eltörlése nem érintett. Közülük is főleg azokat, akik legális jövedelemmel rendelkeznek (értsd: nem zsebbe kapják, hanem bankszámlára). Csak reménykedhetünk, hogy még az idén tovább emelkedik ennek az adónemnek a mértéke.

Két probléma viszont van ezzel a mostani adóemeléssel:

1. probléma: nem lehet más nyakába varrni az indoklását. Ez nem jó. Nem mondhatjuk, hogy az IMF akarta ezt, hiszen már nem hülyítjük őket (sem az őslakosokat) a tárgyalás látszatával. És nem kenhetjük a mocskos EU-ra sem, mert már kikerültünk az eltúlzott eljárás alól. Egyszerűen erre az adóemelésre nincs szükség, hacsak nem akarnak valami kis pénzecskét csúsztatni olyanoknak, akiknek a rokonságában valahogy mindenki nagyságrendekkel kevesebb mint egy pirosfehérzöldtrafikot nyert. Olyanoknak, akik jövőre szavazni fognak. Olyanoknak, akiknek a fejében felmerülhetett, hogy szarabbul élnek, mint négy éve. Olyanok, akiket gyakorlatilag agyhalottaknak néznek azok, akiknek a rokonságában feltűnően sok lett hirtelen a dohányárus.

2. probléma: meg kell védeni az adóemelést! A mocskos baloldali ellenzék (az öszödi, a libás, meg az harmadik) egyből rárontottak az intézkedésre. Amennyiben hatalomra kerülnének (na neee!), akkor képesek lennének csökkenteni a mértékét! Esetleg el is törölnék! Ezt pedig nem hagyhatjuk!

Fenti problémák miatt azonnali intézkedésekre van szükség.

I. Azonnal meg kellene szervezni egy békemenetet a tranzakciós adóemelés megvédésére!

II. A kalaptörvény soron következő, rendes módosításába be kell iktatni, hogy a tranzakciós adó örök, és a mértéke csak felfelé módosítható. A módosításhoz kapcsolódóan szegény jó Kerényi Imre készítse el a Módosítás Asztalkáját Nemzeti Színű Abrosszal.

III. Rádió- és televízió-hirdetésekben kell tudatni az idióta szavazópógárokkal, hogy "Megvédjük az adóemelést! Nem engedjük a csökkentését! Nem hagyjuk, hogy saját hatalmunknál fogva csökkentsük! El a kezeinket az adóemeléstől!" A reklámokat egy magyar kézben lévő, nemzeti reklámcéggel kell elkészíttetni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr865369727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.06.20. 08:55:13

Zseniálisan oboáztatja Magyarországot a narancsmaffia,az első kormányzásuk alatt megszerzett 1000 milliárdokból médiafölényt grundoltak,zombik pártot alapítottak,bértollnokok bérbirkák siserehadát foglalkoztatják,elnyomják az értelem szavát!
süti beállítások módosítása