HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2014.04.09. 22:39 viktorianus

Támogatásom támogatása

Tisztelt Lázár János úr!

Mivel nekem írt levelét még nem kaptam meg, ezúton szeretnék elébe menni az eseményeknek, és az alábbiak szerint kérném az Ön tekintetes beleegyezését a következő héten a saját vagyonomból, saját magam által nyújtani kívánt következő támogatásokhoz.

1. Kiskorú gyermekem május havi zongoraoktatását 14.500 Forint értékben tervezem támogatni - amennyiben Ön nem emel kifogást ellene. Az összegről nyugtát ad a zongoratanárnő, de amennyiben Önnek szüksége van rá, akkor természetesen ÁFÁ-s számlát is tudok kérni.

2. Mivel megint üres a tank a kocsimban, ezért a jövő héten támogatni fogom a nemzeti olajtársaságot. Célom, hogy csordultig töltöm az üzemanyagtartályt. Sajnálatos módon én nem az adófizetők pénzéből autózom, ezért csak hét és fél évente "autózom körbe a Földet", így ezt a támogatást csak havonta egyszer tudom biztosítani - természetesen csak akkor, ha Ön ezzel egyet tud érteni.

3. Bár az idei tél szokatlanul enyhének bizonyult, a házunk keleti oldalán (a fürdőszoba ablak alatt) mintegy két négyzetméteren lefagyott a vakolat. Az utcánkban lakó kőműves mester 25.000 Ft + ÁFA összeg támogatásért cserében hajlandó ezt az esztétikai hibát kijavítani (az összeg a munkadíjat és az anyagköltséget is tartalmazza). Amennyiben Ön ezen összeg kiutalásával nem ért egyet, akkor természetesen (a rezsicsökkentés jegyében) hajlandó vagyok a Köznép Konzorciumot is megtámogatni a munka elvégzéséért cserében - 89.000 Ft + ÁFA összeghatárig. Igény esetén a munkavégzés felénél tarthatunk egy Vakolat-átadó Ünnepséget is.

4. Megtudtam, hogy a helyi könyvtárából hiányzik A fideszes rablógazdaság című Debreczeni József által írt könyv. Hiszem, hogy a kultúra támogatása helyi szinten is kiemelkedően fontos, így arra gondoltam, hogy a könyvet saját költségen megvásárolom, és a könyvtárnak ajándékozom. Amennyiben valamilyen érthetetlen okból kifolyólag Ön ezt ellenezné, akkor a Frei Tamás által jegyzett A Bankár című kötetet javasolnám kompromisszumos megoldásként. Ez utóbbi esetben kérném, hogy próbálja meg elérni, hogy a Nemzeti Bank elnöke egy pár soros ajánlással, és dedikálással lássa el a kötetet, hiszen tőle tudjuk, hogy ez a könyv milyen nagy szerepet játszott abban, hogy bizonyos közgazdasági összefüggéseket megértsen. Ha még egy ember rá tudna csodálkozni a közgazdaság alapvető téziseire - elmondhatnánk, hogy nem volt hiábavaló a könyvadomány.

5. Ezúton szeretném megkövetni Önt, amiért az elmúlt négy évben az Ön szíves ellenjegyzése nélkül támogattam a családomat, és közvetlen környezetemet. Belátom, hogy az általam kiépített támogatási rendszer egyoldalú és elhibázott volt. Természetesen ma már tudom, hogy az Ön becses családja is igencsak kedves számomra. Kezdőlépésként szívesen támogatnám egy jelentéktelen összeggel az Ön őszi polgármesteri kampányát - természetesen csak akkor, ha Ön is egyetért ezzel.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr746003513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.04.10. 07:06:34

Sajna nem tudsz annyi adót fizetni amit continentállézerjános ne tudna eltőzsdézni.

ésmi nem foglalt 2014.04.10. 09:48:40

„Az efféléknek az az alapállásuk, hogy mivel mi választottuk őket, a nevünkben cselekszenek- ellenünk. Bármit tesznek, mindig azzal bújnak ki a felelősségre vonás alól, hogy ők azok, akik bennünket képviselnek. Tehát az állatok mészárlása, a város vagyonának herdálása, és a többi gazság igazából a mi akaratunkból történik! Vannak, akik ezt be is veszik. „
Az idézet Vavyan Fable: Mogorva nyár című regényéből való, ami 1992-ben jelent meg. Ez a részlet egy erdő felgyújtásáról szól, amit a helyi hatalmasságok utasítására történt.
Már sokszor olvastam ezt a könyvet, sőt, sok Fable könyvet sokszor olvasok.
Úgy érzem, annyira jellemzi a mai politikát, hogy meg kellett osztanom a blog olvasóival.
Témától függetlenül, mindenhová beírom, ahová fel tudok jutni. Remélem, Fable nem fog feljelenteni. )

István Tamasi 2014.04.10. 15:04:58

Víz- gázszerelő szakmunkástanulóknak kötelező olvasmányként javaslom a Narancsbőr c. ktetet arra hogyan legyenek 4 év alatt milliárdosok.

sas70 2014.04.11. 10:46:03

Majd mi megmondjuk, hogy kit támogassatok a koszos külföldi pénzetekkel! Nehogy már ne tudjuk jobban, hogy kit kell támogatni. Mi tudjuk, mert mi mindent jobban tudunk!

_most_ 2014.04.11. 10:54:22

köcsög vikingek már a Balaton vannak, nem véletlen támogatta a Közgép Fa Nándor hajóját, legyen mivel védekezni a vikingek támadása ellen.

Netuddki. 2014.04.11. 10:55:18

Hej Jancsika, Jancsika,
nőttél volna nagyobbra!
Nőttél volna nagyobbra te bohó,
elment volna lábadközt a puska goló...

parrre 2014.04.11. 10:56:04

@sas70: -Lázár "úr" ön tényleg mindenhez ért?
-mindenhez IS !

alapos 2014.04.11. 11:00:35

Ezt a posztot nem értem. Van előzménye? Pedig azt hittem, hogy képben vagyok a belpolitikában.

politologus · http://politologus.blog.hu 2014.04.11. 11:30:56

Nem Lázár támadja a civileket, hanem a Fidesz maga. Nem a pénz miatt, hanem politikai okokból. További ok a provokáció, amint az emlékmű kapcsán, ám ennél reagálni jó alkalom arra is, hogy a civil világról tudjanak a polgárok.

lobster thermidor 2014.04.11. 11:34:39

@viktorianus:

Bár én nem vagyok közel ezekhez az ügyekhez, de tegnap azt hallottam, hogy a norvég oldalon nem láttak ilyen levelet. Mivel nekik nem igazán áll érdekükben hazudni, no meg nem a Balkánon élnek, így nem is szokásuk, ezért felmerülhet a gyanú, hogy talán Lázár szeretett volna egy kicsit haza játszani. Talán ez megint valaminek az előkészítése lehet, hiszen bevett fidesz módszer belengetni valami csúnyát, hátha attól beriadnak a civilek. Elvégre ezen módszertan mentén elintézte ő már a trafikosokat is, de a kollégái lenyúltak, és a fenekére vertek 3000 milliárd magánnyugdíj pénztári vagyonnak, hasonlóan "meggyőző érvekkel" operálva.
Én, ha a civilek helyében lennék, minden esetre elkezdeném összekészíteni a könyvelésemet, mert az a minimum, hogy a NAV-ot nem ússza meg egy szervezet sem, és persze közben gyorsan körülnéznék a külföldi munkaerőpiacon, mert ebből tutira államosítás lesz.

dr kíváncsivagyok 2014.04.11. 13:10:30

Kellett volna az a kis aprópénz a Századvégnek ?
Hiába , ...kezd fogyni a hazai ellopható vagyon...

dr kíváncsivagyok 2014.04.11. 13:12:58

3 - 4 millió ember a padlón , vagy akozelben van !
Mit fog lépni Orvbán ?
Még tobbet vesz el toluk ?
Stagnál az elvonás ?
Enged a gyeplon és ad nekik egy kis pénzt ?
Ezen múlik a jovoje...

dr kíváncsivagyok 2014.04.11. 13:18:44

"Visszalépett a CEZ a temelíni atomerőmű tervezett bővítésétől, ugyanis a cseh energiacég szerint az árak esése miatt nem lenne gazdaságos a kivitelezés. A döntéssel egy 15 milliárd dolláros üzlet esett kútba."

Nem baj,..nekunk jó a drága áram is,...addigra mire elkészul , a csuti ártány úgyis vagy király lesz,...vagy újra ápolt Graz- ban...

Makkasz 2014.04.11. 13:44:33

@alapos: Norvegok altal civil szervezetek szamara fenntartott tamogatasok (nehany millio Eur/ev) szetosztasara letrehozott alapitvany donteshozo testuleteben LMP-hez kotheto szemelyek ulnek. Lazar szerint ez baj. Ezt egy duhos levelben szamonkerte norvegokon, es a kormany beleszolasi jogat kovetelte a penzosztasba. Hozzatartozk meg, hogy masfele, onkentesen adott norveg penzeket az NFU kezelt, de a kvazi fuggetlen intezmeny beolvasztasa nporvegoknak sok volt, onnet elvettek a penzt.

Ez duzzog a kis gyoker lezerjani, es csinalt komplett idiotat magabol (nem eloszor).

444.hu/2014/04/10/lazar-norveg-alap-nfu/

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.04.11. 14:02:34

@alapos: Az előzmény az, hogy Lázár János felháborodott azon, hogy a norvégok által a honi civil szféra számára szánt összegek nem az ő kezén keresztül mennek, azaz a sáp levétele után nem ő döntheti el, hogy ki kapja a maradékot. Ezért állítólag dörgedelmes hangú levelet írt Norvégiába, ahol azóta is keresik, mert csak hallottak róla, de nem kapták meg. Az is lehet, hogy megkapták, de nem értik, mert magyar újbeszél nyelven írődott. :)
süti beállítások módosítása