HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2017.06.21. 15:16 viktorianus

Legyen közös emblémájuk a kártékony civil szervezeteknek!

Van ez a kis "adminisztratív feladat" a civil szervezetek számára, hogy meg kell jelölniük önmagukat. Ez tényleg semmilyen hátrányt nem jelenthet. Az államfő is megvizsgálta: nincs itt semmi látnivaló, menjünk tovább.

Valamikor a régmúltban (egy távoli galaxison) történt már hasonló. Akkor embereknek adtak adminisztratív feladatot: saját magukat kellett megjelölniük. Akkor és ott szintén törvénybe iktatták, hogy kik azok, akiknek ilyen - amúgy semmilyen hátránnyal nem járó - kötelezettségük keletkezett. Adminisztratív okokból viselték a ruhájukon, hogy mindenki láthassa: a törvény hatálya alá esnek. Más különösebb esemény nem történt velük sem.

Most persze egész más a helyzet az erős és büszke európai országban. Különös, hogy a törvényalkotó nem talált ki nekik egy egységes logót, amit mondjuk a "Külföldről támogatott szervezet" szöveg mellé kellene kitenniük. Egy különös hiba.
Viszont a törvény hatálya alá eső szervezetek ezt pótolhatnák - önként. Megállapodhatnának egy közös jelképbe, amit kitehetnének minden hivatalos megjelenésükre, weblapjukra, dokumentumaikra.

Legyen ez mondjuk egy csillag. Legyen sárga, az elég feltűnő szín. És legyen hatágú, csak hogy ne lehessen összekeverni az ötágú vörössel.

Ezt nem tiltja törvény. Biztos lenne, akikben felháborodást keltene. Ilyen, vagy éppen olyan okokból. Lehet, hogy némelyek értenék az üzenetet. Biztos lennének, akik nem, és azt mondanák, hogy: naugye. (De hát ők jó, ha esténként hazatalálnak, nem szabad tőlük sokat várni.)

Hatágú sárga csillag. Adminisztratíve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4512611387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása