HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2012.11.19. 14:11 viktorianus

A pénzügyminiszter ebédje

Címkék: gazdasági miniszter matolcsy

Hölgyeim, és uraim, piros pöttyel rendelkezők, és azt magukra tetováltatók!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy néhány szót szólhatok Önök előtt hazánk gazdasági fejlődéséről. Látom, hogy az asztalon van mignon, traubiszóda, és virág, így akár ki is fogom bírni ebédig, és el is kezdhetem.

Most, amikor már papírunk is van arról, hogy Magyarország a világgazdaság első számú gazdasági nagyhatalma lett, nem dőlhetünk kényelmesen hátra - ahogy azt tették eddig az eurokraták Brüsszelben, a kényelmes foteljeikben, pizzacsücsköt rágcsálva, amikor arról döntöttek, hogy Magyarországot kizsigerelik. Igen, papírunk van róla: olyan papír, melyet nem én írtam, de nyolcvan évre titkosítottunk, mert különben a nemzetközi karvalytőke felvásárolná hazánkat.
Nem állhatunk meg most, hogy a nyugat és a kelet is tőlünk akar tanulni. Nekünk még további feladataink vannak, hiszen komoly felelősség az, ami most a vállunkra telepedett. Igen a mi vállunkra. Az enyémre, az Önökére, a miniszterelnök úréra, Selmeczi szenátorasszonyéra, a békemenet vállára. Valamint Pataky Attila vállára is. És Semjén Zsoltéra. Na és persze itt van még Kedélyesiné Radovincs Etelka válla is.

A teher, ami a vállunkat nyomja, az nem más, mint hogy sokkal több pénzt kell a jövőben - ügyes taktikai lépésekkel - elköltenünk. Hiszen, köszönhetően az - eddig a világ által nem ismert - magyar gazdaságpolitikának, a magyar emberek zsebében egyre több és több pénz marad. És nekünk magyaroknak, ezt a pénzt kell elköltenünk úgy, hogy a gazdaságunk még tovább erősödjék.

A minap is dániai kollégákkal (ha nevezhetem így az ottani közgazdászokat) beszélgettem, mert kitűnően beszélek spanyolul is. Mondták nekem, hogy "Gyuri, mi nem értjük, amit csinálsz." Megnyugtattam őket, hogy ez nem baj. A lényeg, hogy én értsem. Bár most, hogy magunk közt vagyunk, el kell ismernem, hogy időnként én is nehezen követem magamat, de azért még bírom a magam által diktált munkatempót. De hol is tartottam?

Ja igen: a svédeknél. Szóval mondtam a holland kollégáknak: ahhoz, hogy ti értsétek a magyar gazdaságpolitikát, ahhoz kell egy Orbán Viktor, kell egy Hír TV, kell egy Mátészalka nevű település, kell a mákos rétes (jó ha van túrós is). Kell még a Rubikkocka. Kell a 7-es busz. Kell a Balaton északi partja, sajtos-tejfölös lángossal együtt. És a sztrapacska. Ja, nem ez nem kell. (De azért ennék egyet a műsor után.)
Erre azt mondták, hogy "Gyurka, most már végképp nem értjük." Én meg csak mosolyogtam rajtuk, mert annyira nevetségesek, ahogy néznek rám a bamba fejükkel, és tényleg látom a szemeiken, hogy egy kukkot sem értenek belőle.
Jól megebédeltünk, ittam egy ásványvizet és egy kávét is. A számlát nem én fizettem. Majd hazajöttem, mert újabb kiigazítást éreztem szükségesnek.

Hazai rosszakaróink sem értik amit csinálunk, de esténként, miután hazamennek, otthon, titokban, a WC-be zárkózva, ámulva mesélik feleségeiknek, férjeiknek, menyasszonyaiknak, vőlegényeiknek, özvegyeiknek, és házastársaik özvegyeinek, hogy mekkora zseni vezeti a magyar pénzügyi kormányzatot. És mi pontosan tudjuk, hogy kétségbe vannak esve, amiért mi, ilyen könnyedén, egyszerűen, lazán, erőlködés nélkül, izzadtságszagtól mentesen, ripsz-ropsz kirántottuk a csődből a magyar gazdaságot. Irigyelnek. Nem véletlenül. Ami nekik sosem jutott volna az eszükbe, az nekem mind benne van a kisujjamban.

Apropó kisujj: tudják, hogy minden magyar felnőtt embernek egy kis kék színű, háromszög alakú, műanyag lapocska nő ki a kisujjának a körömágya alatt a 19. születésnapja után 49 nappal?
Bizony-bizony!

Ezt nekem is guatemalai kertészek mondták, hogy csak az ő népük, és a mienk rendelkezik ilyen egyedi azonosítójellel. Ha hazamennek, nézzenek csak be a körömágyuk alá, ott lesz az. Ha mégsem, akkor vágjanak ki egy ilyet a tusfürdős-flakonjukból, és tegyék oda. Nyugodtan.

Szóval a mi gazdaságpolitikánk lényege, hogy nem tanulható sehol. Nekem elhihetik: én sem tanultam ezt sehol. Ehhez rátermettség kell, tehetség kell, tettrekészség kell, akarat kell, merészség kell, természetesség kell, egy csipetnyi jópofaság kell. Továbbá sárm, kellem, ész, kivagyiság, vagányság, intelligencia, kreativitás. Ez utóbbiból sok kell.

Itt kell megemlítenem, hogy a bankadót kőtáblába véssük, és kitesszük a parlament főbejárata elé. A tranzakciós adót egy szép székelykapuba véssük, és kőtábla mellé tesszük. Ebbe aztán nem tudnak belekötni a hájas, begyöpösödött, agykapacitással nem rendelkező, kényelmes fotelokban teát szürcsölgető brüsszeli bürokraták, hiszen semmilyen nemzetközi egyezmény nem tiltja a kőbe és/vagy fába vésést. És amit a magyarok egyszer bevésnek valahová, azt nincs az a hájas fejű európai politikus, aki el tudná onnan tüntetni.

Miféle flex-szel? Ja, hogy azzal a sikítóval? Nem gond, a flex használatát betiltjuk. De legalábbis előzetes regisztrációhoz kötjük. Velünk nem lehet kiszúrni.

Néhány szót kell említenem az IMF tárgyalásokról, mert tudom, hogy ez néhány liberálist érdekel. Vannak ilyenek. Állítólag. Én már találkoztam olyannal, aki látott már ilyet. Izlandon. De ne kanyarodjunk most el az izlandi pogácsák irányába - maguk el sem tudják képzelni, milyen pocsék pogácsákat tudnak sütni Izlandon.
Szóval IMF. Igen, tárgyalunk velük. Igen, nekünk feltételeink vannak. Igen, nekünk komoly feltételeink vannak. Igen, nekünk igen komoly feltételeink vannak, igen. Mert mi, nem adunk csak úgy kölcsönt az IMF-nek, azok az idők elmúltak kérem. Mi feltételeket szabunk, ha úgy tetszik kritériumokat fogalmazunk meg, nem adjuk csak úgy bemondásra a pénzünket. Elvárjuk a tiszteletet, a megbecsülést, az elismerést, a simogatást, a becézést, az ölelést, és igen: elvárjuk a puszit is. A puszit, melyet (nem tudom tudják-e) az eszkimók nem úgy adják, mint mondjuk az olaszok. Én egyébkén a magam részéről inkább az olasz öltönyöket részesítem előnyben, mint az olasz autókat, és ahogy Lázár János ifjú kollégámra, és a kocsikulcsára nézek, ő is így van ezzel.

Éppen emiatt kezeljük kiemelten az összes német autógyár itthoni beruházását. Kiemelten, de nem kiemelkedően, vagy kitüremkedően. Kiemelten, de nem felemelkedően. Most még kiemelten, később pedig majd lehet, hogy leemelten.

De visszatérve arra a hárombetűs intézményre. Tárgyalunk velük, de ha még egyszer azt tapasztalom, hogy nem esznek a svédasztalról a téliszalámis szendvicseinkből, akkor azonnal elutasítjuk a kérelmüket.

És akkor néhány szót mondanék még a magyar költségvetésről is. Vannak ezek az európai pénzgarchák, akik ülnek a brüsszeli irodájukban, málnaszörpöt szürcsölgetnek, és talán jó magyar sportszeletet eszegetnek hozzá, és azt állítják, hogy nem leszünk képesek tartani a 2014-es költségvetésünket. Agyam elszáll. Azt a költségvetést prognosztizálják, ami még nincs is. Arról jósolnak, ami még az én fejemben sem létezik. Hát persze, hogy nem fogjuk tudni tartani, hiszen az ideit is módosítani fogom a jövő héten, nem is beszélve, a még június óta el nem fogadott jövő éviről, melyet idén még hét, kötőjel nyolc alkalommal fogok (nem megszorítási jelleggel) módosítani. A hiánycélt tartani fogjuk, a hiány nem lesz több 1,3%-nál, de ha begurulok, lehet, hogy a 0,4% lesz, amit beírok a megfelelő sorba. Mexikói bankár barátom mondja mindig - miközben tortillát eszegetünk -, hogy a papír mindent elbír.

Végezetül pedig a GDP-ről is ejtenék néhány szót. Brüsszeli barátaink, akik Coca-Colát vedelve merik kritizálni a mi fényes jövőnk felé kormányozott gazdasági sorhajónk sebességét, meg fognak döbbenni azon, amit most Önök elé tárok. Garantálni tudom, hogy a jövő évi GDP-nk az ideinek legalább (ismétlem: legalább) a kétszerese lesz! Figyeljék csak meg...

31 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr14914378

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan mertétek? 2012.11.19. 20:50:09

Matolcsy legújabb megszólalása annyira ledermesztett, hogy el kellett telnie pár napnak ahhoz, hogy feleszméljek. Hadd idézzek a lassan elhíresült hódmezővásárhelyi performanszból: Ti tudjátok hogy hogyan sikerült kivédeni ezt a, hát, halálos támadást...

Trackback: A seggpötty lesz az új fideszes kokárda? 2012.11.19. 19:46:25

A szimpatizánsaik meg letolt gatyával fognak közlekedni, ország-világ előtt büszkén vállalva a NER-tagságot? “Tegyünk pontot a seggünkre!” – szól majd a Békemenet szervezőinek a következő felhívása? Netán a kormány példáját követve és...

Trackback: Nézegess elvakult vásárhelyi fideszes hívőket! 2012.11.19. 19:44:41

A nőknek Matolcsyra nedvesedett a bugyija, a hímneműek a miniszter szavaiból merítettek férfierőt. A miniszter úr kijelentéseinél csak a lakossági fórum közönségének odaadása volt elképesztőbb. Fanatizált arcok Hódmezővásárhelyen 2012 novemberében 10+1...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kela-bá 2012.11.19. 19:35:12

Nagyon jó írás. olyan mint ez:
tudatraebresztes.blog.hu
További szép estét !

kela-bá 2012.11.19. 19:37:17

http://www.logoszvilág.hu a pénügyminisztereknek...

Crip Lee 2012.11.19. 19:48:42

Az a szomorú, hogy ez nem vicc

873ujr3rk 2012.11.19. 20:07:49

egészen szar írás. fárasztó és nem vicces. tessék szíves lenni vicceléssel nem próbálkozni.

WYW 2012.11.19. 20:21:45

@873ujr3rk:

Ez valóban nem vicc ez a valóság.
Tessék ezt észrevenni.

hadri 2012.11.19. 20:34:20

Nagyon jó a poszt. Sajnos ez a barom és társai lejáratja az országot, és minden normális magyart!!!

873ujr3rk 2012.11.19. 20:46:39

@WYW: akkor sem vicces. viccesnek szánta, de tehetségtelen. unalmas fos.

veracity 2012.11.19. 20:47:34

Na most az a helyzet, hogy a Jazzy-n is megmondták a frankót tutira ma reggel. Naná, máskor is megmondják! Meg itt is megmondja a poszter vagy ha úgy tetszik, a posztoló.

Mert hát nem jó ez a Fideszes austerity csomag. Máshogy lenne jó. Ahogy mi gondoljuk. Mert nálunk van a tőke, a marxi is.

Megmonduk mi három betűsek, akik nem vagyunk négy betűsök, no fuck, no shit!

Bankadó meg multiszopi. Ez nem frankó, az nem fenntartható, ez ad hoc.

Tessék végre Mcqúrni a középosztályt! Véget vetni az egy kulcsosnak, és visszabombázni a polgári rétegeket a progitaxxal a középkorba!

AVE IMF!

873ujr3rk 2012.11.19. 20:47:42

ld hadri lelkendező kommentjét. neki bejön, de szóhasználata alapján neki csala zsuzsa is vicces.

873ujr3rk 2012.11.19. 20:48:49

@veracity: lehet próbákozni széllel szemben vizelni.

873ujr3rk 2012.11.19. 20:50:23

"pénzgarchák" maksahíradó. uszticsmatyi sem viccelhetne jobban.

873ujr3rk 2012.11.19. 20:57:10

ezen "A hiánycélt tartani fogjuk, a hiány nem lesz több 1,3%-nál, de ha begurulok, lehet, hogy a 0,4% lesz, amit beírok a megfelelő sorba. Mexikói bankár barátom mondja mindig - miközben tortillát eszegetünk -, hogy a papír mindent elbír." pl még szuhay balázska is göcögne édesen.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2012.11.19. 21:09:16

@873ujr3rk: neked nem tetszik, másnak meg igen. Ízlésen úriember nem vitatkozik.

Nem kell válaszolnod, én úgy sem fogok a tiédre.

hadri 2012.11.19. 21:12:22

@873ujr3rk: Igen. Nekem Csala Zsuzsa is vicces. Van valami problémád ezzel?

nu pagagyí 2012.11.19. 21:20:32

@873ujr3rk: Mi is csak kínunkban röhögünk.

hadri 2012.11.19. 21:21:39

@873ujr3rk: Semmi közünk a magánéletéhez. Neked se, és nekem se. Egyébként mi köze a játékgépezésnek Csala Zsuzsa munkájához? Szerintem Te csak bele akartál rúgni.

hadri 2012.11.19. 21:36:41

@873ujr3rk: Ideges Vagy ember? Bántottak ma? Igen nevettem a poszton kínomban.

873ujr3rk 2012.11.19. 21:38:40

@hadri: miért lennék ideges ? nem értelek. szar viccen akkor sem bírok nevetni, ha az aktuális ellenségem a poén tárgya. ez meg ami itt fent van nagyon szar.

hadri 2012.11.19. 21:40:48

@873ujr3rk: Ennyi! Neked nem tetszik, nekem meg igen. Megbeszéltük, vagy hámozzuk még a fingot egy darabig?

hadri 2012.11.19. 21:56:57

@873ujr3rk: Most akkor végre leírnád, hogy mi a konkrét problémád? Gézának a fejében sötét van, a poszt pedig tetszett.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.11.19. 22:04:55

@873ujr3rk:
"
"GyK (gyengébbek kedvéért):"
ízlés ????? úriember ???????
megakisfaszom.

Pedig de, hidd el.

Jól írta, aki írta, ízlésen úriember nem vitatkozik.
Másrészt azon sem csodálkozik, hogy más a méret, így, elfogadom, hogy neked kicsi van.

ON:
érthető a szerző szándéka, a téma -köszönhetően Matolcsyné férjének- kifogyhatatlan, de én is azt mondom, amit mások: nem rossz, nem rossz, de kicsit döcögős.

hadri 2012.11.19. 22:10:00

@873ujr3rk: Köszönöm :) Az a jó, hogy van hozzám türelmed, és így tanulhatok Tőled.

873ujr3rk 2012.11.19. 22:10:35

najólvan fospost, kedves szerkesztő most h így megállapodtunk legyen szíves feléledni az ügyeleti szundiból, eltakarítani ezt a fost és prezentélni vmi szórakoztatót, köszi.

Tojglitojas 2012.11.19. 22:15:54

@873ujr3rk: Nincs humorérzéked, helyette arcod van. De az meg nem kicsi, hiába kompenzálnod kell valamit. :)
Nekem például tetszik, te meg itt rúgózol órák óta, hogy mennyire szar.
Kötelező volt olvasnod kicsi troll és itt fikagépet játszani, telefosni a blogot a kinyilatkozásaiddal?
Mindenki felfogta, neked nem tetszik, nem kell itt vergődnöd, meg szerepelni.
Én sem fogok itt 30 kommentben ugrálni, hogy mekkora poén egy az poszt és milyen gyökér mindenki, aki ne érti.
Miért jó ekkora fasznak lenni, élvezed ha foglakoznak veled, hm? :D

873ujr3rk 2012.11.19. 22:17:21

@Tojglitojas: amikor elolvastam eldöntöttem h széttrolkodom annyira szar. sajnálom.

Tojglitojas 2012.11.19. 22:29:42

@873ujr3rk: Á, a mesterházyati puha pöcs, libsibolsi, komcsi, idegenlelkű, idegenszívű magyarellenes magyar, a karvalytőke és az idegenek embere, mit vársz tőle, de esetleg Kövér Laca lekezel hátulról, ha írsz a fityisz központba. Akkor a pöcsöd mérete sem fog számítani, nyugi. :)
Nekem viszont pont megfelelő a méretem, úgyhogy bújok is be a barátnőm mellé, jó trollkodást, neked is el kell ütni az idődet valamivel, ezt be kell látnom és ez esetben bocsi, h megzavartalak benne. :)

bögöbö 2012.11.20. 07:55:18

@873ujr3rk: Nem olyan rossz poszt ez! Basszus, pontosan ilyen stílusban beszélt Matolcsy, pontosan ennyi értelem volt az összehányt mondataiban.

igényes 2012.11.20. 07:56:43

Kedves Matolcsy Gyuri!

Díjazom őszinteségét! Mikor mond le?

CounterS 2012.11.20. 09:01:42

Ez a poszt zseniális! És akkor még nagyon visszafogott voltam.
süti beállítások módosítása