HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2013.01.04. 14:40 viktorianus

Új ötletek a választási jog korlátozására

A regisztráció megbukott, mint M.Gy.* közgazdaságtanból.

Új választási eljárást kell kidolgozni: még kreatívabbat, még szellemesebbet. Olyat, amin senki sem veszi észre, hogy jogkorlátozás. Segítsük választott (khm!) képviselőinket, adjunk ötleteket, hiszen elfáradhattak a regisztrációért vívott hajócsatában.

Én olyasmira gondolnék, hogy nem kellene vasárnap tartani a választást, hiszen olyankor az ország 99%-a templomba megy, nem ér rá. Szerintem legyen inkább kedden a választás, ez más országban is bevált (lehet is rá hivatkozni). És ne lehessen kora reggeltől estig urnához járulni. Sokba kerül megfizetni a választást lebonyolító munkatársakat. Legyen inkább negyed tizenegytől, tizánhárom óra huszonötig. Ilyenkor az egész ország ébren van. Mindenki ráér.

És ennyi lenne az összes olyan intézkedés, ami a választási eljárás megváltoztatásáról szólna. Minden más csak véletlen egybeesés lehetne.

Így aztán éppen a választás napjára a felsőoktatásban résztvevőknek kötelező honvédelmi oktatást kellene elrendelni, tíz órától tizennégy óráig. Aki ezen nem vesz részt, attól meg kell vonni a diákhitelt, ha saját pénzből fizeti, akkor a szülőkhöz ki kell küldeni az adóhatóságot, megvizsgálni, hogy miből telik nekik erre.

A pedagógusoknak ugyanezen időszakra Nemzeti Véradást kell szervezni. Amelyikük nem ad vért, azt le kell minősíteni napközis tanárrá. Aki már előtte is napközis tanár volt, azt portássá.

A közszolgálati dolgozóknak arra a hétre szabadságolási tilalmat kell elrendelni.

Ez utóbbi azért is fontos, mert a választás napjára minden vállalkozásnak kell, hogy jusson legalább egy hatósági ellenőrzés. Ebben természetesen rész venne a NAV, a TEK, a rendőrség, a tűzoltóság, a tűzszerészek, a polgári védelem, az ÁNTSZ, az NMHH, a Földhivatalok, az ISZT, az MMA és az MTVA is.

El kell érni, hogy a választáson csak a parlamenti képviselők tudjanak megjelenni. Megmarad a garantált kétharmad.

* Személyiségi jogok védelme érdekében került kitakarásra a monogram, mely egy kitalált név rövidítése, még véletlenül sem hasonlít élő személy nevének kezdőbetűire. Ha hasonlítana, akkor is japán néprajztudósról lenne szó.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr364997825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.04. 16:58:25

Egyszerű, és bevált.
Mint az étteremben.
Pincér hozza az étlapot (= képviselőjelöltek listája), és lehet választani.
A pincér meg segít: elfogyott, odaégett, az tegnapi, nem sült meg eléggé, és így tovább...
Végül megebédelsz és azt hiszed, Te választottál.
Ha utána hánynod kell, romlott volt.

izomagyú 2013.01.04. 17:04:08

holnap megírják, vasárnap hajnali 3 óra 18 perckor szavazhat a parlament róla

ésmi nem foglalt 2013.01.05. 14:00:24

Tényleg muszáj Neked ötleteket adni??
Még majd megfogadják, de akkor kérd a megfelelő honoráriumot érte:)))
Legalább Te járj jól! :)))
süti beállítások módosítása