HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2013.03.18. 15:49 viktorianus

Jelentés - 2013. március 14-16.

Az alábbi jelentést teszem a 2013. március 14-16 közötti időszakban, a nem várt téli időjárással, és annak következményeivel kapcsolatosan.

Legyen tavasz, meleg, és egyetértés!

1. Megállapítom, hogy a március 14-i havazásra, és orkán erejű szélre időben fel lehetett készülni, hiszen az OMSZ már napokkal előtte jelezte, hogy nem várt időjárási tényező nehezíti majd a mindennapi életet a hosszú hétvégén. Mindezek tükrében, minden autós, aki gépkocsijával el mert indulni felelőtlen volt, és az édesapjaik egytől-egyig kommunisták. Gíró-Szász András számára ezen kitételek alól felmentés adható.

2. Megállapítom, hogy a a március 14-i havazásra, és orkán erejű szélre a Hivatalos Szervek részéről nem lehetett időben felkészülni, hiszen ez az időjárási jelenség még január közepén is szokatlan lenne Magyarországon. A mostoha időjárás teljesen váratlanul érte a Katasztrófavédelmet, a közútkezelőket, a rendőrséget, és az összes hivatalos szervet.

3. Megállapítom, hogy március 14-én semmilyen szokatlan időjárási tényező nem volt az országban, aki mást mond, az az IMF fizetett ügynöke, és egyetlen célja hazánk lejáratása.

4. Megállapítást nyert, hogy Hivatalos Szervek és Társszervek jól látták el a feladataikat. Az M1-es autópályát már 14-én délelőtt lezártuk a forgalom elől. Ezt követően a lezárt útpályán megerősödött forgalmat semmilyen veszély nem fenyegette, hiszen napsütéses száraz időszak volt. Kisebb problémát csak azok az autósok okoztak, akik a szabályokra fittyet hányva, a hóban elakadt kamionokat megpróbálták a hótól letisztított leállósávban kikerülni. Ezek a felelőtlen autósok aztán persze mind elakadtak a szél által az útra felhordott 3-17 méter magas hófalakban, így akadályozva a mentést. A mentés természetesen azonnal megkezdődött másnap  este, 21:32-kor, amikor is személyes parancsomra összeült a Nemzeti Operatív és Számonszedő Törzs. Én, mint a Törzs feje azonnal lefújtam az Országos Nemzetmentési Riadót, mivel nem kellett tartani komolyabb veszélytől, hiszen a háziorvosok nem regisztráltak kiugróan nagy számú megfázásos megbetegedést.

5. Megállapítottam, hogy a lakosság nem állt a helyzet magaslatán. Azok az emberek, akik nem akadtak el a hóban (fontos megjegyeznem, hogy ezek voltak azért többségben), otthon ültek a melegben, és a tévében nézték, hogyan fagynak halára az úton rekedt embertársaik. A média szerepére később térek ki.

6. A hivatalos szervek mellett fontos szerephez jutott a Békemenet, mely látva a katasztrófahelyzetet gyalog (ismétlem: gyalog!) indult el Budapestről, a hó fogságában ragadt nemzettársak kimentésére. A transzparenseken a "Nem leszünk Alaszka!", és az "Üdvözöljük a szoci fagyhalál résztvevőit!" szövegek voltak jól olvashatóak.

7. Külön meg kell említenem, hogy egy fiatal szőke hölgy saját maga által sütött, házi vaníliás karikákkal indult el a hómezőn, hogy egy jót beszélgessen az úton rekedt emberekkel. Sajnos, ezek a fegyelmezetlen autósok elzavarták a hölgyet azzal, hogy inkább kiflit hozzon a Tesco-ból.

8. Itt kell megállapítanom, hogy a globális, multinacionális nagytőke megint kimutatta foga fehérjét. Az áruházaikat, benzinkútjaikat, gyorséttermeiket azonnal bezárták a fagyoskodó emberek előtt - a nemzeti ünnepre való hivatkozással.

9. Megállapítom, hogy a közmédia jól állt helyt ezekben a nehéz időkben. Folyamatosan látták el pontos információkkal a hóban rekedt embereket, és az otthon melegedő rokonaikat, így egy percig sem kellett aggódniuk.
A balliberális és a nemzetközi média viszont folyamatosan hazudott, és az éhségmenet tagjait mutogatták, amint az út mentén fáznak. Mindezt úgy beállítva, mintha hazánkban nem a hóvirágok nyílása, hanem valamiféle szélsőséges időjárás foglalkoztatná az embereket.

10. Még a katasztrófa kialakulás előtt három nappal email-t küldtem valamennyi magyar állampolgárnak, hogy sárga hóból sosem szabad fogyasztani. Önmagában ezzel a tettemmel életek ezreit mentettem meg.
Azt viszont mindenképpen külön ki kell vizsgálni, hogy ezen levelemet miért nem továbbította az egyik nagy hazai internetszolgáltató!

11. A kormány végig a helyén volt. Ez videóval is dokumentálható, hiszen a kormányfő maga kormányozta a kisbuszát, amikor terepszemlére ment, hogy ezzel is lelkesítse a gátakon szolgáló Hivatalos- és Társszerveket.
A miniszterelnök úr egyébként személyesen mentett meg két embert, amikor észlelte őket a hófúvásban, és felvette őket a korábban már említett járműre.

12. Semjén Zsolt ráadásul lóhátról mentette a fuldoklókat.

13. Megállapítást nyert viszont, hogy Osztrák oldalról a labancok behatoltak hazánkba, és önkényesen elkezdtek havat lapátolni, és étellel-itallal, valamint meleg (!) takaróval kínálgatni a megtévedt honpolgárainkat. Ezzel megsértették hazánk szuverenitását, és az Alaptörvényt is. Ráadásul liberálbolsi médiában olyan dolgokat terjesztettek, hogy a magyar részről a mentés teljesen szervezetlen, ötletszerű volt.
A hadüzenetet Áder János öt napon belül alá fogja írni - akár tetszik neki, akár nem.

Összességében meg kell állapítanunk, hogy jól dolgoztunk, hiszen gégemetszésre a vészhelyzet alatt egyáltalán nem került sor. A Társszervek és a Hivatalosak is hibátlanul, 110%-on (nem ritkán 137%-on is!) teljesítettek.

Javaslataim, észrevételeim a kialakult helyzettel kapcsolatosan - a jövőre nézve.

I. Egy szobor felállítását javasolnám az M1-M7 közös kivezetőjénél, az egykori Osztyapenkó-szobor helyén. A szobor témája lehetne: Orbán Viktor égő házból menti ki a csíkszeredai vándorokat, kisbusszal, hóban, fagyban. A szobor tervpályázatának kiírását Kerényi Imrére kell bízni.

II. Alaptörvénybe kell iktatni, hogy 2013. március 15-én hazánkban kiugróan meleg, napos, csapadékmentes idő volt.

III. Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet felelősségre kell vonni.

10 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr465141993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Indul az alternatív emlékezet-gyártás? 2013.03.18. 21:12:58

"A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban." (kormany.hu) Örüljünk, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikfenc 2013.03.18. 18:15:12

A IV. pont kimaradt a végéről.
"Javaslom, hogy 50 milliárd forintot nekem, barátaimnak és üzletfeleimnek, költségtérítés és jutalom címén a kincstár sürgősen utaljon át a bankszámlámra,"

Falbala 2013.03.18. 18:43:55

Hát Te nem vagy semmi :-DDD

kzoltana 2013.03.18. 19:49:46

A fideszesek előtt pedig legyen mindig elseperve a hó, de közpénzen ám!
A képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.03.18. 23:52:37

:-))
@Bikfenc:
"...melynek fedezetét az önkéntesekre kirótt bírság adja, amiért elvették a munkát a hős aparátusbeliek elől"

Nap Pali 2013.03.19. 08:16:05

nem értem ???? mijjen ügy??? nem is volt ijjen téma....

gondnélkül nyomtuk a sorozatokat megszakítás nélkül,
ezzel a lakosság szemébe villanta, akik mindent feledtek...

éjjen a párt !
jajrá fides ! jajrá mogyorók !

Celtic 2013.03.20. 08:27:46

hihi :) jol sikerult :)
süti beállítások módosítása