HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2015.10.07. 22:07 viktorianus

Az állami vagyont szétlopják, ugye?

Szóval Lézarjani szerint azért nem lehet állami tulajdonban a szent magyar anyaföld, mert úgyis ellopja azt az állam által kinevezett menedzsment.

Akkor ez ugye fordítva is igaz, kedves Luxusszállólakó Janó? Vagyis azért kell államosítani magánnyugdíjpénztárakat, szerencsejáték piacot, dohánykereskedelmet, kafetéria rendszert, tankönyvpiacot, közműcégeket, bankokat, hogy az állam által kinevezett menedzsment kényelmesen tudjon lopni?

A vigyorogva előadott beismerő vallomást köszönjük. Hja, ha létezne ügyészség...

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr807925248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.08. 04:33:15

Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

megamedve 2015.10.08. 06:41:45

Ezt csinálja az egész ország, mindenki a maga szintjén, azzal amihez hozzáfér. Nincs itt semmi csoda, azért vág hozzá mindenki jó pofát.

István Tamasi 2015.10.08. 15:18:03

Ne lopj mert a fidesz nem tűri a konkurrenciát!

István Tamasi 2015.10.08. 15:19:23

@lényeglátó: Annyit változott a lényeg hogy ma már nem is kell összezavarni a dolgokat mert anélkül is megy a nyakló nélküli lopás.

Csaba Szikora 2016.04.11. 10:12:57

no ná.Ne is hagyjanak semmit.

júliusz48 2016.04.11. 20:54:36

Egy 30 éves történetről rázzuk le újra és újra a port. A rendszerváltás előkészítésével az ejtőernyősök átültek a gazdaság vezetésébe. Lásd Kapolyi Apró ide házasodott Gyurcsány is. Ezzel megkezdődött nálunk másodszor is az eredeti tőkefelhalmozás. Valahogy rádumálták az MDF-et a kárpótlásra, és megszerezték a bankoktól a kölcsönöket, azon majdnem ingyen kárpótlási jegyet vettek, hogy ne kerüljön sokba. Az állam meg a telket ajándékba adta a cégekhez. A munkahelyek nagyobb része meg is szűnt, mert a telek többet ért mint a munka amit rajta végeztek, és nem kellett forgótőke a működtetéshez. De mivel az első lépcsőben egy része a jómódúaknak, nem jutott hozzá a felosztott vagyonhoz, kellett újabb fordulókat rendezni. A lecsúszott hátszelesek ezért kígyót békát kiabálnak a jelenleg hátszelesekre, mert félretolták őket a kondértól. Mindezt a médián keresztül felénk a dolgozók felé kommunikálják mutyinak, pedig minket csak az érdekel, hogy legyen munka amiből megélünk, és kis lépésekben javuljon valamit a helyzetünk. A kapitalisták és a hozzájuk kapcsolódó pártok, nekünk nem igazán jelentenek többet. Azt már látjuk, hogy a jogszolgáltatásban nem lehet elítélni azt, akit az igazságszolgáltatás főbe lőne.

Csaba Szikora 2016.08.09. 08:03:13

Az államháztartás 15 éve nem látottan alacsony,UGYE?

Csaba Szikora 2016.08.09. 15:02:59

@István Tamasi: Ja az államháztartási hiány azárt van 15 éves mélyponton.Biztos te adtál bele,hogy így legyen.
De ha már itt tartunk,remélem nem veszed igénybe az adókedvezmények egyikét sem,a rezsidet nem a csökkentett árral fizeted,hanem a 2010-es tarufát harcoltad ki magadnak stb...

István Tamasi 2016.08.09. 15:16:28

@Csaba Szikora:
Ezt nagyon benyaltad. Ugyanis az államháztartási hiány abszolút értéke bizony abszolút csúcson van - nézz utána.
Valóban nem veszem igénybe az adókedvezményeket, mert nem tartozom a felső 15%-ba.
A rezsikamut is alaposan benyaltad. Ugyanis a nemzetközi piacokon a kőolaj és földgáz ára a válság alatti árakhoz képest vagy 60-70%-al esett. Ebből a 70%-ból kegyeskedett a narancsmaffia elqrmánya leadni a keményen dolgozó kisembereknek 10%-ot. Viszont a Garancsi féle MET 20%-ot nyúlt le! A különbözet többi részét a narancsmaffia elqrmánya elszórta stadionépítésre meg a csúti g..i egyéb hobbijára ahogy az elrabolt 3000 milliárddal is tette.
süti beállítások módosítása