HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2016.10.03. 11:13 viktorianus

Bőven a léc alatt

A magyar rúdugró következik. A léc 615 cm magasan van. Ha sikerül, akkor megvan az új világcsúcs. Ha megvan az új világcsúcs, akkor üzenhetünk a világnak: a magyarok az egekbe törnek! A magyarok nélkül nem lehet rúdugró versenyt rendezni!

Múlt héten nyilatkozta a Mi Versenyzőnk, hogy egyetlen eredményt tud elfogadni önmagától: ha sikeresen átugorja a lécet. Tulajdonképpen akkor lesz igazán elégedett, ha meg sem érinti azt. Elmondta azt is, hogy érzi ugyan a Nemzetközi Szövetség ellenséges viszonyulását az ő sportteljesítményéhez, de ő ezzel nem törődik. Ha viszont ő lesz a világcsúcstartó, akkor nem lehet, hogy őt ne vegyék komolyan a Szövetségben. És ebben az esetben a Szövetég komoly átalakulások elébe néz.

Szurkoljunk együtt a magyar versenyzőnek, aki most állt oda a rajtvonalhoz. Érdekes módon, mintha nem egy rúd lenne nála, hanem kettő. Sőt: ha jobban megnézzük, akkor az nem is két rúd, hanem két létra! Micsoda ötlet! Hogy erre még senki sem gondolt! A versenyzőnk nekifut! Mi az hogy fut? Inkább elegánsan sétál! És valóban minek kapkodni? Mire az az állandó rohanás! És mintha valamit mutatna a versenyzőnk! Igen-igen tisztán látom: a középső ujjával mutogat a nézőknek felfelé: ezzel akarja jelezni, hogy a határ a csillagos ég. A magyar szurkolók 98%-a óriási ovációval üdvözli a Mi Versenyzőnket! Nagyszerű sportolónk közeledik a rúdhoz. Lassan el kell rugaszkodnia!

De mi történik? A Mi Versenyzőnk odafordul egy újságíróhoz, és interjút ad neki? Jól látom? Az M4 riporterével beszél? Vagy a Az Origo újságirójával? Nem, inkább a TV2 riportere lesz az. Közelebb megyek, igyekszem én is belehallgatni a beszélgetésbe.

"... és számomra egyértelműen nem az a cél, hogy átugorjam a lécet, hanem az, hogy ne verjem le. Amennyiben a léc fent marad, az elég érv lesz a Nemzetközi Szövetségnél, hogy ismerjék el: én vagyok az új világcsúcstartó."

Hatalmas önbizalom - de miért is ne lenne? Kis termete ellenére a Legnagyobb Magyar Sportoló az, aki most a győzelem kapujában áll! És biztosak lehetünk benne, hogy két percen belül el is éri a célját! És igen, most abbahagyja az interjúadást, és újra a léc felé veszi az irányt! Odaér a szivacshoz, és az edzője, az orvosa, a gyúrója, a felkészítő pszichológusa - valamint a teljes magyar szurkolótábor segítségével kinyitja az egyik létrát, és ennek segítségével felmászik a szivacsra! Bőven a léc alatt!

És emberek! Óriási szenzáció! A léc még csak meg sem mozdul!

A Mi Versenyzőnk megcsinálta! Megvan az új világcsúcs! A világ most Magyarországra és erre az aprócska Hatalmas Sportolóra figyel!

De jó magyarnak lenni! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr2611762519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2016.10.03. 12:47:07

Sajna tényleg így van. Ez a mi kis olimpiánk Mutyilandban.

2017.02.01. 06:32:42

Jó írás volt, tetszett.
süti beállítások módosítása