HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2016.08.11. 14:48 viktorianus

Én, a feltaláló

Én, amikor feltalálok valami olyasmit, amihez nem értek, azt mindig a két haverommal teszem. Ők sem értenek hozzá, de közösen feltalálni jobb.

Amikor pedig már feltaláltam valamit, akkor a bejegyzett találmányt mindig átadjuk a két haverommal közösen alapított cégnek. Amikor már ezzel is megvagyunk, akkor én rendszerint az így létrejött cégben meglévő tulajdonrészemet eladom. A két haveromnak. Ők persze annyira jó fejek, ők pedig eladják nekem az ő részüket.

Namármost. Amikor már itt tartunk a találmánnyal, akkor a két haverom felesége, és az én gyermekeim anyja szokott találni a Kasmír-szigeteken egy kis céget. Ez a cég nem nagy - éppen akkora, ami még kényelmesen elfér egy normálisnak nevezhető postaládában. Ennek a cégnek van egy vezetője, Mrs. Columbo. Nagyon jól vezeti a céget, még soha nem érkezett rá panasz. Ezt a kis céget szoktuk megkérni, hogy alapítson már a festői Sombrero-ban egy leányvállalatot, mely létrehoz egy fiókcéget hazánkban is. Legutóbb pl. a MyBrahi Kft-t. Ennek a cégnek a magyarországi ügyvezetője az egyik haverom sógora szokott lenni, aki nagyon ért a hordóellenőrzéshez. Tulajdonképpen piacvezető hordóellenőrző cége van - jelenleg csak ő ellenőrizhet hordókat hazánkban, mert a kiírásnak csak ő felel meg. A felesége pedig egy kis Bt-t üzemeltet, mely egy családi vállalkozásként működő kis reklámügynökség. Jelenleg éppen kék korszakukat élik, de ennek nincs jelentősége a találmányom szempontjából.

És akkor most tessék figyelni! A találmányom legfontosabb jellemzője, hogy jó áron eladható. Vannak az országban mindenféle gonosz multik, akik egyszerűen nem tudnak meglenni a találmányom nélkül. Most nem azt mondom, hogy megversenyeztetem őket, hogy ki szeretné megvenni a találmányomat, mert ez így nem lenne igaz. Amelyiket éppen megsajnálom, mert nehéz helyzetben van, annak adom el. Nem kérek sok pénzt, pedig kérhetnék, mert azt hallottam, hogy nemrég eladtak valami behálózott portát az egyik kedves barátomnak, aki amúgy egy megbecsült bútorasztalos, és tévékészülék gyűjtő. Szóval a multinak most sok a pénze. A találmányom meg jól jön nekik, ez nyilvánvaló.

Szóval így találgatok fel én, az AngoltanáR.
(Akinek más a véleménye a találmányomról, az hazudik, és beperlem.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4410261438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hard merchandise 2016.08.11. 21:09:41

Ez így túl bonyolult. Sokall eccerűbb ez: Gyönnek a migráncsok!!!!

2016.12.10. 19:23:18

Nem kell ebbe a cégbe véletlen egy varjúhere szakértő?
süti beállítások módosítása