HTML

Viktoriánus Blog

A magyarországi (első és második) Viktoriánus korszak érdekességeiről, különös tekintettel a két korszak névadójára.

Friss topikok

Linkblog

2014.11.28. 22:23 viktorianus

Kétszázmilliárdért fejbe vágnak

Ha egy sötét utcán egy kellemetlen külsejű fickó szabad választás elé állít, hogy meg akarod-e vásárolni tőle az oldaladhoz nyomott konyhakést, akkor ugyebár jó eséllyel a vásárlás mellet fogsz dönteni. Mindenki jól jár az ügyön: az eladó keres egy kis pénzt, te pedig boldog leszel, hogy haza tudsz menni.

aaa_15.jpg

Néhány éve hasonlóan szabadon lehetett választani, hogy odaadod-e a magán-nyugdíjpénztári számládon lévő összeget az államnak, vagy sem. Ha odaadod a pénzed boldog lehetsz: lesz egyéni számlád, garantáld nyugdíjad. Ha nemet mersz mondani, akkor "kiírod magad" az állami nyugdíjrendszerből, nem lesz semmilyen nyugdíjad - hiszen a magán-nyugdíjpénztárak már úgyis "eltőzsdézték" a vagyonodat.

Hatvanezer ember úgy döntött, hogy nem dől be a blöffnek. Nekik nagyjából kétszázmilliárd Forintjuk van a számláikon összesen. Havonta kapnak számlakivonatot. Miközben nem fizetnek be rá egy fillért sem (mert érzik, hogy le fogja nyúlni az állam), mégis egyre nagyobb összegről érkeznek a kivonatok. A nyugdíj-megtakarítás gyarapodott.
Akik engedtek a zsarolásnak, azok soha nem kaptak számlakivonatot a nem is létező egyéni számláikról. Az elkobzott háromezer-milliárdnak nyoma sincs már. Ráadásul Varga Mihálynak van még annyi bőr a pofáján, hogy a magán-nyugdíjpénztárakat nevezi fiktíveknek.

Ugyanazon a sötét utcán most már nem nyomnak konyhakést az oldaladhoz. Csak szó nélkül fejbe vágnak - hátulról.

Magyarország egy hungarikum.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorianus.blog.hu/api/trackback/id/tr326941563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.11.29. 09:39:53

Na és hol a picsában van az ellenzék úgy mellesleg, hogy óbégasson?

NYJetsTD 2014.11.29. 12:55:45

@Diorella Queen: Már rég megvették a nagy részét.
süti beállítások módosítása